Image
Johan Knaust, vd K2A.
Johan Knaust, vd K2A. Bild: K2A

Revisorn för K2A osäker på bolagets fortsatta drift

Bolag Revisorn för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB har idag lämnat sin revisionsberättelse avseende bolagets årsredovisning för 2023 och i denna lämnat en kommentar om väsentliga osäkerhetsfaktorer avseende antagandet om bolagets fortsatta drift.
Publicerad den 3 Maj 2024

Revisorn anger att bolaget behöver stärka sin likviditet i syfte att klara sina betalningsförpliktelser och då främst de två obligationslån om 400 miljoner kronor respektive 300 miljoner kronro som förfaller i juni respektive december 2024, vilka ännu inte är förlängda eller refinansierade, och att dessa förhållanden tyder på att det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta verksamheten. Revisorn har inte modifierat sina uttalanden i övrigt på grund av ovan.

Som offentliggjorts tidigare har styrelsen i syfte att förbättra bolagets likviditet, bland annat mot bakgrund av de obligationslån som nämns ovan, beslutat att inte lämna förslag till utdelning till preferensaktieägare inför årsstämman 2024. Styrelsen fortsätter att löpande utvärdera hur bolagets likviditetsbehov kan säkerställas genom andra finansieringsalternativ såsom lånefinansiering och nyemission men även genom försäljningar och strukturerade samarbeten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige