Image
Revelop gör tre förvärv i Skåne.
Revelop gör tre förvärv i Skåne. Bild: Revelop

Revelop trippelköper i Skåne

Transaktioner Revelop fortsätter sin expansion i Öresundsregionen genom förvärv av tre fastigheter i tre separata affärer. Förvärven innebär att Revelop på kort tid har förvärvat fastigheter omfattande totalt cirka 23 000 kvadratmeter i regionen.
Publicerad den 6 September 2021
Annons
Image

Fastigheterna ligger i Malmö, Burlöv och Helsingborg och skapar en grund för Revelops fortsatta expansion i regionen. Fastigheterna är till hälften lagerfastigheter och hälften kontor. Samtliga finns på delmarknader med stort förändringstryck och har relativt stora vakanser samt god utvecklingspotential.
– Vi ser stor potential för förvärv i Öresundsregionen som med sina drygt fyra miljoner invånare är Nordens befolkningsmässigt största region. Regionen har en stark underliggande tillväxt driven av omfattande infrastrukturprojekt och bostadsutveckling. Det går i linje med vår strategi att investera i delmarknader med stort förändringstryck, säger Revelops vd Thomas Sipos.

Revelop strävar efter att varje fastighet ska genomgå en hållbar resa – från brun till grön. Det leder bland annat till minskad energiförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.
– Genom omfattande investeringar skapar vi attraktiva och långsiktigt hållbara byggnader, med distinkt ESG-profil, säger Thomas Sipos.

I utvecklingen av de förvärvade fastigheterna kommer Revelop att verka för detaljplaneändringar även för att skapa förutsättning för utveckling av prisvärda bostäder. Revelop utökar också sitt egenutvecklade co-working koncept C/O genom att öppna en ny anläggning i Helsingborg.

Revelop, som i början av året stängde sin femte fastighetsfond med drygt två miljarder kronor i utfästelser, fortsätter hålla en hög förvärvsaktivitet. I tio separata affärer har Revelop förvärvat 21 fastigheter med en total yta på 93 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige