Image

Restauranguthyrning i Caroli

Uthyrning Profi hyr ut en restaurangyta i kvarteret Caroli i Malmö till krögaren Melker Andersson, som öppnar Köttbaren.
Publicerad den 3 Juni 2013

Grupp F12, som drivs av Melker Andersson och Daniel Couet, hyr 200 kvadratmeter för etableringen.

Etableringen i Malmö är Grupp F12:s hittills största satsning utanför Stockholm.

- Vi har länge gått i tankarna på att öppna flera restauranger utanför Stockholm. Vi valde Malmö då både staden och regionen har en intressant tillväxt. Malmö har även ett mycket spännande restaurangutbud som vi gärna vill vara med att utveckla, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.

- Det är oerhört roligt att Sveriges kanske mest välrenommerade kockduo väljer att öppna sin första restaurang i Malmö hos oss. Köttbaren, med uteservering vid Rundelsgatans nya gångstråk, har alla möjligheter att bli Malmöbornas nya favoritrestaurang, säger Staffan Olsson, vd på Profi.

Profi genomför en total ombyggnation av kvarteret Caroli och kommer efter sommaren i år att öppna hela det 16 000 kvadratmeter stora handelskvarteret. Intresset bland krögare, butiksägare och andra hyresgäster att etablera sig här har varit stort, och nyligen skrevs avtal med Salvatore Grimaldi och Bianchi Café. Bland tidigare hyresgäster märks förutom tolv matkoncept, Woods Wardrobe, Hamrelius Bokhandel, H&M och Ica Malmborgs.

- Vi ser att vårt nya koncept för kvarteret Caroli faller såväl Malmöborna som etablerare i smaken. Det spännande utbudet av restauranger, modebutiker och service kommer att göra Caroli till Malmös självklara centrum som mötesplats, säger Staffan Olsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige