Image
Eric Bergström, vd för Regio.
Eric Bergström, vd för Regio. Bild: Regio

Regio utvecklar och hyr ut i Nyköping

Uthyrning Regio genomför tillsammans med P&E Fastighetspartner ett större utvecklings- och ombyggnadsprojekt i Pål Jungs Hage i Nyköping. Som ett led i denna utveckling har Regio bland annat tecknat avtal med Dollarstore, som öppnar under första kvartalet 2020.
Publicerad den 2 Maj 2019

Fastigheten förvärvades av Regio under hösten 2016 och sedan våren 2017 har bolaget tillsammans med P&E Fastighetspartner drivit ett större utvecklings- och ombyggnadsprojekt. Handelsplatsen Pål Jungs Hage har ett strategiskt läge i anslutning till E4:an och fastigheten rymmer idag en rad välkända varumärken såsom City Gross, Jysk, Rusta och Max Hamburgerrestauranger. Målsättningen är att utveckla platsen till en renodlad retail park och projektet har fokuserat på fastighetens innehåll och utformning. Den populära butikskedjan Dollarstore öppnar under första kvartalet 2020 sin första butik i Nyköping. Den nya butiken kommer att omfatta 2 800 kvadratmeter i Pål Jungs Hage och uthyrningen innebär att fastigheten är fullt uthyrd.

Utvecklingsprojektet medför en stor förbättring gällande tillgänglighet och synlighet i området. Bland annat förbereds för byggnation av egna entréer från den nuvarande parkeringen till de större butikerna. Det innebär att en betydande del av det som idag utgör Pål Jungs Hage galleria kommer att byggas bort. Ombyggnationen innefattar även en upprustning av befintliga lokaler och under hösten 2019 kommer Intersport, Lekia och Arken Zoo att öppna sina nyrenoverade butiker. I området har Regio byggrätter om ytterligare 11 000 kvadratmeter för framtida utveckling av handelsplatsen.
– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Dollarstore till Pål Jungs Hage. Det är en stark hyresgäst som har visat på en god tillväxt och som kommer att passa väl in i området. Pål Jungs Hage har ett oöverträffligt läge och erbjuder en stark mix av hyresgäster, vilka är goda förutsättningar för att vara den ledande handelsplatsen i Nyköping. Den utveckling som vi tillsammans med Regio har fokuserat på, har varit att stärka områdets attraktionskraft genom att bygga om och öka tillgängligheten till butikerna. Utvecklingen har pågått i snart två år och vi ser fram emot att visa resultatet för både besökare och hyresgäster under närmsta året, säger Jan-Christer Nilsson, P&E Fastighetspartner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige