Image
Nyköping.
Nyköping. Bild: Niklas Nordblad

Regio utvecklar ny butik åt EKO i Nyköping

Uthyrning AP3- och Brunswick-bolaget Regio har tecknat avtal om byggnation och uthyrning av en ny butikslokal för EKO Stormarknad ("EKO") inom Pål Ljungs Hage i Nyköping. Efter flera byggnationer sedan förvärvet 2016, och nu ytterligare en ny byggnad om 8 000 kvm, nyttjas platsens potential till fullo.
Publicerad den 20 Oktober 2022

Regio har, tillsammans med sin lokala förvaltningspartner P&E Fastigheter, drivit utvecklings- och ombyggnadsprojekt inom Pål Ljungs Hage sedan förvärvet 2016. Initialt omfattade handelsområdet, som har ett strategiskt läge i anslutning till E4:an, 28 000 kvadratmeter handel och 10 000 kvadratmeter byggrätter. Byggnationen av en ny stormarknad åt EKO tar de kvarvarande byggrätterna i anspråk. Bygglov har erhållits och den nya butiken beräknas öppna under hösten 2023.

Eric Bergström, VD Regio och Partner Brunswick Real Estate, säger:
– När vi förvärvade Pål Ljungs Hage för sex år sedan så gjorde vi det mot bakgrund av att det var en etablerad handelsplats med potential för utveckling. Jag tycker att Regio, tillsammans med P&E Fastigheter, har förvaltat områdets möjligheter väl. Nu utvecklar vi de sista byggrätterna inom området och kan med stolthet säga att Pål Ljungs Hage har blivit ett komplett handelsområde med butiker, mat och service.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige