Image
Göteborg.
Göteborg. Bild: Istock

Regio hyr ut 13 000 kvadratmeter i Göteborg

Uthyrning Regio har i ett nära samarbete med Grandab tecknat hyresavtal avseende cirka 13 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Göteborgsområdet.
Publicerad den 9 Oktober 2020

Trots en marknad som präglats av osäkerhet till följd av Covid-19 har Regio tillsammans med Grandab tecknat kommersiella hyresavtal motsvarande cirka 13 000 kvadratmeter fördelat på femton hyresgäster. Hälften av förhyrningarna har tecknats under årets tredje kvartal.

Grandab är Regios lokala partner för fastighetsbeståndet i Göteborgsområdet, vilket uppgår till cirka 140 000 kvadratmeter efter köpet av Södra Porten som kommunicerades under sommaren. Inom ramen för nyuthyrningarna ingår även nyproduktion av lokaler för Perssons Hyrmaskiner – ett bolag som fått utmärkelser som DI Gasell och Årets superföretag.
– Det är glädjande att vi trots den framtidsoro som finns kunnat genomföra framgångsrika nyuthyrningar och omförhandlingar, samt starta nyproduktionsprojekt tillsammans med ett spännande företag. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla befintligt bestånd, likväl som utvecklingen av Södra Porten och de vakanser som kom med förvärvet, säger Jessica Johansson, kommersiell förvaltare på Grandab.

Regios affärsidé bygger på ett långsiktigt och aktivt ägande av kommersiella fastigheter. Drygt 8 000 kvadratmeter av de tecknade avtalen avser nyuthyrningar och resterande del är aktiva omförhandlingar.
– Det är viktigt att ha en lokal närvaro för att kunna möta de potentiella hyresgästerna och matcha deras behov av lokaler. I och med den konkurrens och rörlighet som finns på marknaden idag så är inte omförhandlingar en självklarhet. Vi måste förtjäna varenda hyresavtal genom att erbjuda den bästa helhetslösningen, säger Eric Bergström, vd för Regio och partner på Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Björn först i Europa med generativ AI i fastighetsbranschen

Teknik De tre senaste åren har Björn Andrén studerat på Kungliga Tekniska Högskolan, men det var när master-arbetet började närma sig som han började fundera på om det inte borde gå att applicera generativ AI på felanmälningsproblem inom fastighetsbranschen – en bransch där verklighet och dokumentation ofta ser väldigt olika ut. – Den verkliga världen speglas inte alltid i dataunderlaget, berättar Björn Andrén för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige