Image

Regeringsrätten prövar Klöverns skattetilläggsmål

JURIDIK Regeringsrätten tar upp målet om Klöverns skattetilläggsdom om 493 miljoner kronor.
Klövern har vunnit frågan i både länsrätt och kammarrätt.
Publicerad den 9 November 2010

- Det är inte oväntat att Regeringsrätten meddelar prövningstillstånd i en så principiellt viktig fråga. Vi är dock av uppfattningen att skattetillägg inte kan påföras på det sätt som gjorts, både länsrättens och kammarrättens domar visar entydigt detta, säger Klöverns ombud Thomas Andersson, Deloitte samt Börje Leidhammar, Wistrand advokatbyrå.

Bakgrunden till Skatteverkets beslut om att påföra skattetillägg är att Klövern i december 2003 begärde omprövning av 2003 års taxering, varvid bolaget yrkade ytterligare avdrag om 4 933 miljoner kronor avseende en förlust. Förlusten avsåg försäljning av ett dotterbolag som gjordes under den tid då bolaget var ett IT-bolag.

Skatteverket ansåg att Klövern inte hade rätt till avdraget och övervägde dessutom att påföra skattetillägg om 493 miljoner kronor. Med anledning av detta drog Klövern tillbaka sitt avdragsyrkande. Trots att Skatteverket inte längre hade något avdragsyrkande att ta ställning till, påförde Skatteverket skattetillägget om 493 miljoner kronor.

Klövern kommer att ansöka om prövningstillstånd hos Regeringsrätten avseende frågan om ytterligare underskottsavdrag på nära fem miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige