Image

Redito köper för 270 miljoner

Transaktioner Redito har köpt en handelsfastighet med bland annat Ica Maxi och Systembolaget som hyresgäster.
Publicerad den 20 Maj 2014
Annons
Image
Jan Björk. Bild: Alecta
Jan Björk.

Fastigheten, som ligger i Helsingborg, har en total yta på 17 600 kvadratmeter och 700 parkeringsplatser. Säljare är en utländsk fastighetsfond.

Fastigheten kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som består av cirka 120 handelsfastigheter på över 80 orter i Sverige och Finland. Mer än 80 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med Axfood, Ica och finska S-Gruppen som största hyresgäster. Portföljen har ett marknadsvärde på drygt tre miljarder kronor.

- Vår portfölj bestod ursprungligen av många små och medelstora livsmedelsbutiker. Vi har nu genomfört flera affärer med större handelsfastigheter, som kompletterar portföljen på ett mycket bra sätt. Detta förvärv med en Ica Maxi i Helsingborg är ett utmärkt exempel på det vi söker, säger Jan Björk, vd för Redito.

CBRE var säljarens rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De ökade hyresintäkterna mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första halvåret 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige