Image

Redito köper för 145 miljoner kronor

Transaktioner Redito har köpt en fastighetsportfölj med sju handelsfastigheter. Köpeskillingen uppgår till 145 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Mars 2014
Jan Björk. Bild: Alecta
Jan Björk.

Hyresgäster är Axfood och Ica. Fastigheterna ligger i Borlänge, Falun, Hedemora, Eksjö och Partille och har en total yta på 17 400 kvadratmeter. Säljare är ett privat fastighetsbolag.

Fastigheterna kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som består av drygt 100 handelsfastigheter på ett 80-tal orter i Sverige och Finland. Mer än 80 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med Axfood, Ica och finska S-Gruppen som största hyresgäster. Portföljen har ett marknadsvärde på knappt tre miljarder kronor.

- Redito fortsätter köpa bra handelsfastigheter i Sverige och Finland. Vi arbetar just nu med ett antal förvärv, men skulle gärna göra lite större portföljaffärer – särskilt i Sverige, säger Jan Björk, vd för Redito.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY