Image
Ronald Rico, vd på RED.
Ronald Rico, vd på RED. Bild: RED

Red etablerar stor byggvaruaktör i Östersund

Uthyrning Red (Rico Estate Development AB) har säkrat upp en ny etablering med Gigant, en av marknadens ledande aktörer inom segmentet byggvaruhandel. Den totala utvecklingen av projektet väntas kunna stå klart under Q1 2024 och kommer generera cirka 250 nya arbetsplatser till Östersund.
Publicerad den 1 Februari 2022

Red förvärvade under sommaren 2021 fastigheten Betongen 1 i Östersund som är strategiskt belägen i direkt anslutning till den kardinala infarten till Östersund och Lillänge Handelsområde. Bolaget har i samverkan med kommunen påbörjat arbetet med framtagandet av en ny detaljplan som skall möjliggöra en exploatering om drygt 12 000 kvadratmeter nya Handelsytor.
– Tajmingen är allt i denna bransch och vi kan inte annat än glädjas åt att vi i ett tidigt skede kan konkretisera våra planer för kommunen. Ett oerhört starkt kvitto på god relation och förtroende från vår hyresgäst. Detta skapar stabilitet, tydlighet och en trygghet för den demokratiska processen i arbetet med framtagandet av detaljplanen, säger Ronald Rico, vd på Red.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige