Image

Prologis utser chef för Nordeuropa

Karriär Efter den avslutade fusionen mellan AMB Property Corporation och Prologis har det nya Prologis utsett Peter Schuijlenburg till chef för norra Europa, som omfattar Tyskland, Österrike, Benelux och Skandinavien.
Publicerad den 13 Juni 2011
Peter Schuijlenburg. Bild: Prologis. Bild: Prologis
Peter Schuijlenburg. Bild: Prologis.

Peter Schuijlenburg tar över ansvaret efter Joseph Gazal som nyligen utnämts till senior vice president, chef för mark, utveckling och projektledning i Europa.

- Norra Europa är en lovande marknad med stor tillväxtpotential för logistikfastigheter, säger Peter Schuijlenburg.

- Styrkan i det nya Prologis innebär att vi kan erbjuda ännu bättre service på denna marknad och vi kommer att lyfta utvecklingen till en ny nivå. Vi kommer bland annat att fortsätta utveckla vår starka position på den svenska marknaden. Många svenska orter har stor betydelse som distributionsnav för Norden och Baltikum. Det blir spännande att samarbeta med Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden, kring detta.

Peter Schuijlenberg har varit vice president och chef för AMB i Tyskland sedan 2007 med uppdrag att leda den nationella verksamheten för det amerikanska företagets utveckling av logistikfastigheter.

Han har tidigare arbetat för Jones Lang Lasalle och DePfa Bank AG (nuvarande Aareal Bank).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige