Image

Prologis tilldelas 100 000 kvadratmeter i Malmö

Bygg/Arkitektur Prologis har fått en markreservation som omfattar cirka 100 000 kvadratmeter inom Malmö Industrial Park i Norra Hamnen. Prologis planerar att etablera en logistikanläggning inom området.
Publicerad den 21 Maj 2015
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

Norra Hamnen och Malmo Industrial Park (MIP) är ett utfyllnadsområde som möjliggör betydande ytor för verksamheter med trimodala transporter, förädlande verksamhet och med hamnanknytning.

- MIP (Malmö Industrial Park) ligger i direkt anslutning till CMP (Copenhagen Malmö Port) som är en fullservicehamn och hanterar alla typer av fartyg och gods. MIP erbjuder nya möjligheter för Malmö att utveckla moderna logistiklösningar i ett unikt läge, säger Magnus Alfredsson, projektledare för Malmö Industrial Park.

- Cirka 85 procent av Prologis fastigheter ligger i anslutning till strategiska knutpunkter som hamnar, flygplatser och logistikkluster. Samtliga ligger i expansiva logistiklägen. Det är glädjande att Prologis genom denna markreservation ges möjligeheten att vara delaktiga i MIP:s utveckling och expansion, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

- Prologis logistikverksamhet i Norra Hamnen möjliggör för nya företagsetableringar och väntas ge ännu fler jobb och bidra till tillväxten i Malmö, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör på Malmö stad.

Markreservationen gäller till och med 2015-12-31. Prologis och kommunen ska dessförinnan ha träffat köpeavtal eller upplåtelseavtal med beslut i tekniska nämnden senast under december månad 2015.

Fakta Malmö Industrial Park
• Under 2014 gjordes de första markreservationerna, bland annat av Skanska som reserverat 35 000 kvadratmeter för ett kubiklager.

• I december klubbades detaljplanen igenom i stadsbyggnadsnämnden.

• Industriparken utvecklas i flera etapper. Den första ligger i södra delen av området och här ska projekteringen vara klar till sommaren 2015. Därefter påbörjas anläggningsarbetena.

• Den sista etappen av Industriparken ska vara utbyggd om cirka tio år. Av den cirka 900 000 kvadratmeter stora parken kommer ungefär 750 000 kvadratmeter då att vara bebyggd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige