Image

Prologis satsar i Oslo

Bygg/Arkitektur Prologis har tecknat samarbetsavtal om att utveckla en ny logistikpark, omfattande cirka 150 000 kvadratmeter lokalyta, i Oslo.
Publicerad den 10 Juni 2014
Allan Lavén och Rolf Hansteen. Bild: Prologis
Allan Lavén och Rolf Hansteen.

Prologis har tecknat avtal med Bergmoen AS, ett privatägt bolag – med Kistefos AS som huvudägare – som utvecklar mark.

Bergmoen konotrollerar ungefär 900 000 kvadratmeter av företagsparken Gardemoen Business Park i närheten av Oslos flygplats.

Gardemoen Business Park – omfattande cirka fem miljoner kvadratmeter – omfattar mark för detaljhandel, logistik, hotell och kontorsbyggnader.
Ungefär tio procent av företagsparkens totala yta har hittills tagits i bruk. Prologis Gardemoen Logistics Park kommer att disponera mark som kan användas till 150 000 kvadratmeter logistikyta.

– Utifrån godsflöden och kundernas efterfrågan, så bedömer vi att det finns en betydande potential för utveckling av högeffektiva logistik- och distributionsanläggningar här. Avtalet med Bergmoen ger oss möjligheten att etablera en logistikpark i ett dynamiskt område för handel och industri nära en av Nordens största flygplatser, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

– Jag är övertygad om att samarbetet med Prologis kommer att ha stor påverkan på hela Gardemoen Business Parks fortsatta tillväxtpotential. Ett logistik- och detaljhandelskluster har redan etablerats. Andra logistikaktörer, kontorsbyggnader och hotell är också på plats. Etableringen av Prologis Gardemoen Logistics Park kommer att bli en viktig faktor i den fortsatta expansionen av företagsparken, eftersom logistikparken kommer att tillgodose kundernas krav på högeffektiva logistikbyggnader, bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster, säger Rolf Hansteen, koncernchef i Bergmoen AS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige