Image

Prologis presenterar starkt resultat

Ekonomi/Finansiering Prologis presenterar ett starkt resultatet för det andra kvartalet 2013.
Publicerad den 9 Augusti 2013

Uthyrningsgraden inom Prologis Europas 12,6 miljoner kvadratmeter stora fastighetsportfölj låg på 93,1 procent vid utgången av kvartalet. Efterfrågan fortsätter att drivas av omstrukturering av leveranskedjor, handel och e-handel.

Prologis Europa hyrde ut 786 600 kvadratmeter under det andra kvartalet, varav 267 700 kvadratmeter var nya kontrakt.

– Med fortsatt lågkonjunktur i Europa är många av våra kunder försiktiga. Ändå var uthyrningsaktiviteten stabil och vi säkrade en rad långa hyresavtal. Vi ser också en upphämtning i förfrågningar från potentiella kunder, säger Philip Dunne, vd för Prologis Europa.

De starkaste marknaderna för Prologis under det andra kvartalet i norra Europa var Köln, Düsseldorf och södra Nederländerna, i södra Europa var det Lyon och Le Havre och i Central- och Östeuropa Poznan och Warszawa.

I Sverige är alla Prologis logistikfastigheter, om sammanlagt 354 000 kvadratmeter, fortsatt fullt uthyrda.

– Den svenska marknaden för logistikfastigheter är försiktigt positiv. Vi för ständigt en dialog med attraktiva kommuner som kan erbjuda planlagd mark i A-lägen för att ha en beredskap för nya projekt, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige