Image
Prologis ökar fokus på transaktioner och stärker närvaron i Stockholm genom att rekrytera Fredrik Kihlström från JLL.
Prologis ökar fokus på transaktioner och stärker närvaron i Stockholm genom att rekrytera Fredrik Kihlström från JLL. Bild: Prologis

Prologis ökar fokus på transaktioner – stärker närvaron i Stockholm

Bolag Logistikfastighetsbolaget Prologis fortsätter att växa sitt Sockholmskontor genom att öka sin närvaro på logistikmarknaden i Stockholm och Mälardalen, en viktig del av Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige.
Publicerad den 18 Oktober 2022

Med sitt nordiska huvudkontor i Göteborg är Prologis redan verksamt i Västsverige. Men 2021 ökade företaget också sitt fokus på Stockholmsområdet. I samband med företagets expansion rekryterades Fredrik Kihlström till Stockholmskontoret.
– I efterdyningarna av vad som händer på marknaden just nu kommer många möjligheter att dyka upp. Denna rekryteringsprocess breddar vårt team för ett större fokus på transaktioner framåt, säger Gunnar Gillholm, VP country manager, Prologis Nordics.

Fredrik Kihlström blir en viktig del i Prologis fortsatta expansion i Sverige och förstärkning av Stockholmsregionen och han kommer att ingå i Caroline Nirbergs team som Capital Deployment manager, där hans huvudsakliga uppgifter inkluderar att identifiera potentiella förvärv.

Rollen innebär även kontakt med fastighetsmäklare, kommuner och kunder för att identifiera potentiella utvecklingsmöjligheter för att bredda Prologis närvaro i Sverige genom långsiktiga investeringar.
– Jag ser fram emot att bli en del av ett team som kommer att bidra till Prologis fortsatta expansion, säger Fredrik Kihlström om sitt nya uppdrag.
– Mitt fokus kommer att ligga på att identifiera potentiella investeringar runt om i Sverige för att vidareutveckla Prologis fastighetsportfölj.

Fredrik Kihlström är civilekonom. och M.Sc. i fastighetsekonomi och finans från KTH Kungliga Tekniska Högskolan och har även studerat i Australien, Nederländerna och Göteborg. Hans senaste tjänst var som transaktionskonsult hos JLL, där han var senior associate, kapitalmarknad.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige