Image

Prologis köper mark i Göteborg

Transaktioner Prologis förvärvar 130 000 kvadratmeter mark av Göteborgs stad i Torslanda, i anslutning till Göteborgs Hamn.
Publicerad den 30 Januari 2015
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

Prologis har tecknat ett arrendeavtal med Göteborgs stad och planerar att utveckla ett antal logistikanläggningar på totalt cirka 65 000 kvadratmeter på den aktuella marken. Prologis förväntar sig att få tillgång till marken i februari 2015.

- Göteborg är Nordens logistiknav och det har under lång tid funnits ett stort behov av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, säger Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden.

- Med vår långa erfarenhet och stora expertis inom logistikområdet, är vi en lämplig partner som kan erbjuda och skräddarsy högkvalitativa faciliteter åt våra kunder. Vi kommer att kunna färdigställa lokalerna i takt med att vi tecknar nya hyresavtal. Ett välkommet tillskott i Göteborg, eftersom vårt befintliga logistikcenter där, på 70 000 kvadratmeter, redan är fullt uthyrt.

Roger Strömberg, chef för investeringar och etablering på Business Region Göteborg, som hanterar affärsutvecklingen för Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i hela regionen, säger:

- Etableringen av logistikcentret vid Hisingeleden, som omfattar 222 000 kvadratmeter, är en viktig del i Göteborgs stads ambition att bli det främsta logistik navet i norra Europa. Prologis nya investering kommer ytterligare att förstärka Göteborgs starka handelstradition.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige