Image

Prologis köper 16 000 kvadratmeter i Stockholm

Transaktioner Prologis köper två moderna fastigheter som totalt omfattar mer än 16 000 kvadratmeter logistikyta. Fastigheterna ligger i Upplands Väsby och Rosersberg.
Publicerad den 26 Oktober 2018
Prologis köper 16 000 kvadratmeter i Stockholm. Bild: Prologis
Prologis köper 16 000 kvadratmeter i Stockholm.

Säljare är fastighetsbolaget i Sortex of Sweden gruppen. Där ingår även den nuvarande hyresgästen, livsmedelsbolaget Sevan, som är marknadsledare inom kategorin världens mat.

Förvärvet är uppdelat i två delar. I den första delen förvärvar Prologis 6 200 kvadratmeter moderna logistiklokaler ? nära E4:an och bara cirka 20 minuter till centrala Stockholm. Sevan kommer att sitta kvar som hyresgäst under ett år, varefter lokalen med sitt mycket attraktiva logistikläge kommer att vara tillgänglig för ny hyresgäst.

Den andra delen av avtalet omfattar en förbindelse att förvärva en ny 10 100 kvadratmeter stor logistikfastighet som just nu projekteras. Byggnaden ska uppföras alldeles intill Prologis egen fastighet i Rosersberg, bara några få minuter från Arlanda flygplats och cirka 30 minuter från centrala Stockholm. I avtalet ingår att Sevan blir hyresgäst i den nya lokalen genom ett långt hyresavtal.

Den nya fastigheten som ska uppföras i Rosersberg kommer att vara miljöcertifierad, ha in- och utvändig LED-belysning, ESFR sprinklers, 11,5 meters fri invändig takhöjd samt en 55 meter djup lastgård.

Tillsammans med Prologis logistikpark på Arlanda, Jordbro DC1 och en fastighet i Eskilstuna, förvaltar Prologis nu nära 135 000 kvadratmeter logistikyta i Stockholmsområdet. Bolaget har även ytterligare markområden som är tillgängliga för byggnation.
? Vi är glada över att kunna sluta det här avtalet och samtidig välkomna en ny kund. Att expandera i Sverige och särskilt i den viktiga Stockholmsregionen är ett av våra fokusområden. Förvärvet ligger också i linje med vår tillväxtstrategi för Sverige, säger Bram Verhoeven, Regional Head Northern Europe.

Sevan producerar, importerar och säljer mat från alla världens hörn.
? Vår verksamhet har vuxit stadigt vilket gör att vi behöver större lokaler för att kunna expandera vidare. Avtalet är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete med Prologis där vi tillsammans arbetat som ett team i en lösningsorienterad affärsprocess. Både för att ta fram de tekniska specifikationerna för den nya fastigheten och utveckla den affärsmässiga lösningen, säger Michael Maroutian, koncernchef på Sortex of Sweden gruppen.

Prologis har använt Nordic Gatekeeper and DLA Piper som rådgivare i affären. Sevan bistods av Rosengren & Co och MAQS.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige