Image

Prologis hyr ut till Schenker

UTHYRNING Prologis har tecknat avtal med DB Schenker om att ytterligare drygt 8 000 kvadratmeter logistikyta i Västra Arlandastad. Med det nya avtalet kommer Schenker att hyra sammanlagt 33 000 kvadratmeter av Prologis i Arlandastad.
Publicerad den 29 September 2010
Annons
Image

Logistic Contractor har fått uppdraget att bygga och arbetet beräknas starta den 1 oktober 2010. Utbyggnaden ska vara klar i slutet av mars 2011.

Prologis upplever att det finns ett uppdämt behov av stora moderna logistikanläggningar i bra lägen, bland företag som är verksamma på den svenska marknaden.

- Den typen av anläggningar ger skalfördelar och bidrar till ökad kostnadseffektivitet i logistikkedjan. I våras skrev vi avtal med Expert för en anläggning på 60 000 kvadratmeter i Vaggeryds kommun söder om Jönköping. Och nu utökar vi även samarbetet med DB Schenker, vilket är mycket positivt, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY