Image

Prologis hyr ut 9 260 kvadratmeter

Uthyrning Prologis hyr ut 9 260 kvadratmeter till grossisten Mercante som därmed hyr den återstående ytan i Prologis nya fastighet DC4.
Publicerad den 9 Mars 2015

Prologis nya fastighet DC4 är på totalt 15 360 kvadratmeter och blev klar strax före årsskiftet. Fastigheten är nu fullt uthyrd till Mercante och DHL Exel Supply Chain.

Mercante ansvarar för försäljning och distribution åt systerbolaget Enklare Liv som 2012 blev utnämnd till årets butikskedja i Norge. Enklare Liv är en av Nordens snabbast växande butikskoncept och har fler än 60 butiker i Norge och Sverige. Mercante bedriver även B2B-försäljning som agent för en rad internationella varumärken inom segment som hushåll, sport, elektronik och hälsa. Företaget distribuerar varor till runt 4 000 butiker över hela Norden.

– Vi etablerade oss i Göteborg 2012 men har redan vuxit ur vår distributionsfastighet efter att nästan ha tredubblat omsättningen. Vi utvärderade ett flertal alternativ och kom fram till att Prologis fastighet passade oss bäst. DC4 har en bra storlek på både distributions- och kontorsyta, är yteffektivt och har ett väldigt bra läge i Göteborgs hamn där majoriteten av vårt gods passerar. Dessutom är Prologis en bra partner att växa med eftersom de fortsätter att utveckla regionen, säger Sindre Kristiansen, logistikchef på Mercante.

– Vi är glada över att välkomna ett företag som Mercante som ny kund. Vi investerar långsiktigt i Göteborg för att stärka regionens position som ett av Nordens absolut främsta logistiklägen. Nu fördubblar vi vår fastighetsyta i Göteborgsområdet genom en ny logistikpark under uppförande för att möta det växande behovet från våra kunder, säger Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden.

Prologis tecknade tidigare i år ett avtal med Göteborgs Stad om att köpa 130 000 kvadratmeter mark i Torslanda, i anslutning till Göteborgs hamn. Här planerar Prologis att utveckla logistikanläggningar på totalt cirka 65 000 kvadratmeter.

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige