Image

Prologis hyr ut 17 000 kvadratmeter i Jönköping

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Papyrus Supplies om drygt 17 000 kvadratmeter logistikyta i Prologis Park i Jönköping.
Publicerad den 18 December 2014
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

Papyrus Supplies är Nordens ledande grossist av städprodukter, hygienartiklar och förpackningslösningar. Företaget, som har 18 000 kunder inom serviceföretag, offentlig sektor och tillverkande industri, ser det nya lagret som en del i sin expansionsstrategi.

– Etableringen av ett skandinaviskt centrallager är en viktig del i att ytterligare förstärka servicenivån till kund. Prologisk Park Jönköping ger Papyrus Supplies rätt förutsättningar att i framtiden expandera verksamheten i Norden, säger Dan Andersson, vd på Papyrus Supplies.

Övriga kunder i Prologis Park Jönköping, som totalt omfattar 82 000 kvadratmeter logistikyta, är DHL och Schenker. Parken ligger i direkt anslutning till E4 mellan Malmö och Stockholm, en mil från Jönköpings flygplats.

– Vi är glada över att Papyrus Supplies har valt oss som samarbetspartner för etableringen av sin nordiska logistik- och distributionshub. Utvecklingen av Prologis Park Jönköping och vår pågående expansion i Göteborg och Ljungby är helt i linje med vår strategi att erbjuda toppmoderna logistikanläggningar på nordiska nyckelmarknader, säger Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden.

Göteborgs Lokallots har hjälpt Prologis i den här förhyrningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige