Image

Prologis hyr ut 17 000 kvadratmeter i Jönköping

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Papyrus Supplies om drygt 17 000 kvadratmeter logistikyta i Prologis Park i Jönköping.
Publicerad den 18 December 2014
Annons
Image
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

Papyrus Supplies är Nordens ledande grossist av städprodukter, hygienartiklar och förpackningslösningar. Företaget, som har 18 000 kunder inom serviceföretag, offentlig sektor och tillverkande industri, ser det nya lagret som en del i sin expansionsstrategi.

– Etableringen av ett skandinaviskt centrallager är en viktig del i att ytterligare förstärka servicenivån till kund. Prologisk Park Jönköping ger Papyrus Supplies rätt förutsättningar att i framtiden expandera verksamheten i Norden, säger Dan Andersson, vd på Papyrus Supplies.

Övriga kunder i Prologis Park Jönköping, som totalt omfattar 82 000 kvadratmeter logistikyta, är DHL och Schenker. Parken ligger i direkt anslutning till E4 mellan Malmö och Stockholm, en mil från Jönköpings flygplats.

– Vi är glada över att Papyrus Supplies har valt oss som samarbetspartner för etableringen av sin nordiska logistik- och distributionshub. Utvecklingen av Prologis Park Jönköping och vår pågående expansion i Göteborg och Ljungby är helt i linje med vår strategi att erbjuda toppmoderna logistikanläggningar på nordiska nyckelmarknader, säger Allan Lavén, regiondirektör på Prologis Norden.

Göteborgs Lokallots har hjälpt Prologis i den här förhyrningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY