Image
Stockholm.
Stockholm. Bild: Istock

Prologis etablerar nytt kontor i Stockholm

Bolag Logistikfastighetsföretaget Prologis Nordics öppnar ett nytt kontor i Stockholm i april. Att etablera närvaro på den viktiga logistikmarknaden i Stockholm och Mälardalen är ett led i Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige. Etableringen sker också för att komma närmare de befintliga kunderna för att förstärka kundupplevelsen.
Publicerad den 8 April 2021
Sebastian Johansson. Bild: Prologis
Sebastian Johansson. Caroline Nirberg. Bild: Prologis
Caroline Nirberg.

Prologis har historiskt sett varit starka i västra Sverige med sitt huvudkontor i Göteborg. I samband med att bolaget nu stärker sitt fokus på Stockholms-området och Mälardalen värvas nu Caroline Nirberg och Sebastian Johansson till det nya kontoret i Stockholm. Nirberg får ansvar för projektutveckling och förvärv i hela Sverige och Johansson ansvarig för fastighetsförvaltningen i regionen.
– Etableringen av Stockholmskontoret är en strategisk satsning i våra högt ställda ambitioner på tillväxt och samtidigt utveckla kundupplevelsen, säger Gunnar Gillholm, nordenchef på Prologis. Caroline Nirberg och Sebastian Johansson blir viktiga kuggar i den strategin.

Uppdraget som Caroline Nirberg tar sig an innefattar övergripande ansvar för projektutveckling, fastighetsförvärv och markköp i Sverige. Rollen innebär kontakter med mäklare, kommuner och kunder för att identifiera potentiella utvecklingsmöjligheter för att stärka Prologis närvaro i Sverige via långsiktiga investeringar.
– Jag gillar utmaningar och uppskattar förtroendet att få bli en del av ett starkt team som kan bidra till Prologis framtida strategi och expansion, säger Caroline Nirberg om sitt nya uppdrag. Genom åren har jag byggt upp ett solitt nätverk av kontakter inom branschen som nu kommer väl till pass i min nya roll. Mitt fokus kommer att vara att identifiera potentiella investeringar i attraktiva logistiklägen i hela Sverige och se till att Prologis är den partner som bygger det bästa erbjudandet oavsett om du är markägare, ansvarig för kommunala etableringar eller söker nya lokaler.

Caroline Nirberg, som tagit en B.Sc på Wharton Business School i USA och en EMBA på Handelshögskolan i Stockholm, kommer senast från DHL i Sverige, där hon var ansvarig för förvaltning och utveckling av bolaget fastighetsportfölj. Innan dess har hennes karriär tagit henne från Hong Kong via Warsava till Frankfurt där hon var transaktionsrådgivare och director capital markets på JLL. Hon är även medlem Royal Institute of Chartered Surveyors, RICS.

Etableringen i Stockholm innebär också att Prologis kommer närmare en betydelsefull del av sin kundbas. Sebastian Johansson, som får ansvaret för att ytterligare utveckla och förstärka kundupplevelsen i Stockholmsområdet, kommer senast från L&T. Hans närvaro ger de lokala kunderna möjlighet till både mer personlig kontakt och ännu snabbare responstider.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige