Image
Profi och Panorama utvecklar bostäder på tak i Solna.
Profi och Panorama utvecklar bostäder på tak i Solna. Bild: Profi

Profi och Panorama utvecklar bostäder på tak i Solna

Bostäder Profi Fastigheter har tecknat avtal med Panorama Bostad om att i ett gemensamt ägt bolag utveckla lägenheter på taket av Profis fastighet Styckjunkaren 3 på Armégatan 28 i Huvudsta, Solna.
Publicerad den 18 Maj 2016

Lägenheterna kommer upplåtas i bostadsrättsform med planerad försäljningsstart under kvartal 3, 2016.

Styckjunkaren 3 förvärvades 2011, sedan dess har Profi Fastigheter tillsammans med Solna Stad drivit ett aktivt utvecklingsarbete med bland annat ändrad detaljplan i syfte att möjliggöra bostäder om drygt 2 000 kvadratmeter på fastighetens tak. Den nya detaljplanen antogs tidigare under våren och projektet befinner sig nu i bygglovsskede. Lägenheterna kommer att utformas med höga krav på material, arkitektur och yteffektivitet.

Fastigheten ritades i början av 1970-talet av Folke Löfströms Arkitektkontor för Svenska Shell och har en starkt brutalistisk arkitektur med ett högt kulturhistoriskt värde, något som speciellt tas i beaktning i utvecklingsprocessen.
Tham & Videgård har anlitats som arkitekter och Whyte Lilja har fått uppdraget att arbeta fram en konceptuell plattform för hela fastigheten.

Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter:

– Det här är ett fantastiskt projekt som snart blir verklighet. Vi har arbetat länge med detaljplanefrågan och nu när planen vunnit laga kraft ska det blir riktigt roligt att skapa ett av Stockholms mest spektakulära bostadsprojekt. Panorama är en utmärkt samarbetspartner för den här typen av premiumprojekt vilket man framgångsrikt visat vid utvecklingen av bland annat Svea Fanfar och Telegrafholmen.

Andreas Arkling, vd Panorama Bostad:

– Detta är en typ av drömprojekt för en bostadsutvecklare med höga ambitioner att skapa bostäder utöver det vanliga. Platta tak på kontorsfastigheter har ofta potential att förädlas till fantastiska boendemiljöer för nya bostäder med stora egna terrasser, utsikt och fantastiska ljusinsläpp. Vi är glada att Solna Stad ser och uppskattar denna möjlighet, den nya detaljplanen innebär att ett 40-tal nya bostäder med unika kvalitéer, arkitektur och karaktär kan byggas. Vi arbetar även med ett att utveckla ett omfattande servicekoncept för bostäderna och kontoren med delade funktioner som gör vardagen enklare och bekvämare både för de som bor och arbetar i huset.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige