Image

Profi köper av Galjaden i Täby

Transaktioner Profi Fastigheter köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler. Profi tillträder fastigheten 30 juni.
Publicerad den 26 Juni 2015
Profi köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park av Galjaden. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler. Bild: Profi
Profi köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park av Galjaden. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Fastigheten är fullt uthyrd med Internationella Engelska Skolan och SQC som hyresgäster. Profi Fastigheter äger sedan tidigare fastigheter i området och ser goda förutsättningar för att driva aktivt utvecklingsarbete.

- Det här är en fastighet som passar oss mycket bra och kompletterar vårt befintliga bestånd väl. Vi ser Täby som en intressant och attraktiv kommun och har som ambition att ta en aktiv roll områdets fortsatta utveckling, säger Thomas Sipos på Profi Fastigheter.

Martin Hansson på Galjaden Fastigheter:

- Vi säljer väldigt sällan och generellt vill vi utöka vår fasighetsportfölj i Stockholm men i den gynnsamma marknad som råder valde vi denna gånga att sälja. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa att sedan vi förvärvade en tomställd kontorsfastighet har vi utvecklat merparten till skola och idag är den fullt uthyrd. Sedan tidigare har vi också utvecklat och avyttrat byggrätter för över 110 bostäder i området. Vi lämnar nu över stafettpinnen till Profi som genom sitt stora ägande i området kan skapa en effektiv förvaltning.

Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance, försäljningen sker genom bolagsaffär.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Profi Fastigheter på Branschguiden

Profi Fastigheter är en aktiv förvaltare och utvecklare av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Vårt bestånd omfattar en total yta på ca 500 000 kvm samt närmare 300 000 kvm under utveckling. Vi verkar för en positiv utveckling av de områden där vi engagerar oss. Det innebär samarbete och nära dialog med hyresgäster, kommuner, bostadsutvecklare och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen.

Läs mer om Profi Fastigheter på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY