Image

Profi köper av Galjaden i Täby

Transaktioner Profi Fastigheter köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler. Profi tillträder fastigheten 30 juni.
Publicerad den 26 Juni 2015
Profi köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park av Galjaden. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler. Bild: Profi
Profi köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park av Galjaden. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Fastigheten är fullt uthyrd med Internationella Engelska Skolan och SQC som hyresgäster. Profi Fastigheter äger sedan tidigare fastigheter i området och ser goda förutsättningar för att driva aktivt utvecklingsarbete.

- Det här är en fastighet som passar oss mycket bra och kompletterar vårt befintliga bestånd väl. Vi ser Täby som en intressant och attraktiv kommun och har som ambition att ta en aktiv roll områdets fortsatta utveckling, säger Thomas Sipos på Profi Fastigheter.

Martin Hansson på Galjaden Fastigheter:

- Vi säljer väldigt sällan och generellt vill vi utöka vår fasighetsportfölj i Stockholm men i den gynnsamma marknad som råder valde vi denna gånga att sälja. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa att sedan vi förvärvade en tomställd kontorsfastighet har vi utvecklat merparten till skola och idag är den fullt uthyrd. Sedan tidigare har vi också utvecklat och avyttrat byggrätter för över 110 bostäder i området. Vi lämnar nu över stafettpinnen till Profi som genom sitt stora ägande i området kan skapa en effektiv förvaltning.

Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance, försäljningen sker genom bolagsaffär.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnade Colliers – startar nytt konsultbolag

Bolag Under våren lämnade Philip Kouvatsis Colliers för att ge sig in i en ny satsning. Nu är han tillbaka med egna bolaget Delta Real Estate Consulting. För Fastighetssverige berättar han om bolaget, vilken typ av affärer han vill ägna sig åt, vilka marknader han ser sig verka på, bolagets framtidsplaner och om hur det är att göra affärer i nuvarande transaktionsklimat.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige