Image

Professorn: Måste våga satsa fullt ut

Event Östergötland är ett av Sveriges bästa logistiklägen. Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet, tyckte på Fastighetsmarknadsdagen att regionen dock inte har utnyttjat sin fulla potential. - Man har gjort en del i regionen, men aldrig satsat helhjärtat, sa han.
Publicerad den 7 Februari 2014
Logistikpanelen. Mats Abrahamsson, Ove Nilsson, Matilda Pettersson,Per Johansson och Magnus Hallin. Bild: Nicklas Tollesson
Logistikpanelen. Mats Abrahamsson, Ove Nilsson, Matilda Pettersson,Per Johansson och Magnus Hallin.

Mats Abrahamsson satt med i en panel med Per Johansson, vd på Tribona – som nyligen köpte en logistikfastighet på 30 000 kvadratmeter i Norrköping och som tror hårt på regionen – Kilenkryssets Ove Nilsson och Matilda Pettersson samt Rustas logistikchef Magnus Hallin.

Mats Abrahamsson förespråkade en större enhet som kunde arbeta med att locka logistikföretag till regionen.

- Det är skillnad i Göteborg, där har man i och för sig hamnen, men där engagerar kommunen verkligen sig. Jag vill se en enhet där tre, fyra personer arbetar dedikerat med etableringar, och inte bara svenska utan även större internationella företag som kan etablera sig i regionen, sa Mats Abrahamsson.

- Ska vi vara med på racet måste vi våga satsa.

Nyligen stod det klart att Rusta etablerar sitt centrallager, om 60 000 kvadratmeter i Norrköping.

- Just nu har vi flera lager och det är på sikt ohållbart. När vi letade hade vi fyra stora krav: En stor tomt, på minst 200 000 kvadratmeter, en järnväg med kombiterminal, närhet till en stor riksväg, en djuphamn och närhet till Mälardalsområdet. I Norrköping hittade vi allting, sa Magnus Hallin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige