Image

Prisade stadsradhus byggs i Nynäshamn

Bygg/Arkitektur I centrala Nynäshamn byggs 26 stadsradhus med start december 2015. De färgglada så kallade townhousen har belönats med priserna Årets Stockholmsbyggnad och Handelskammarens Stadsmiljöpris.
Publicerad den 19 Mars 2015
Stadsradhusen i Nynäshamn kommer med några få undantag att se ut som de prisade husen i 
Kärrtorp. Bild: Småa
Stadsradhusen i Nynäshamn kommer med några få undantag att se ut som de prisade husen i 
Kärrtorp. Prisade stadsradhus byggs i Nynäshamn. Bild: Småa
Prisade stadsradhus byggs i Nynäshamn.

Det är de prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm som står modell när de 26 husen i Nynäshamn byggs. När husen prisades var motiveringarna bland annat: ”Radhusen har färger utöver det ?vanliga – nästan som en skål med karameller” och ”Ett fint bostadsområde med starkt drag av Amsterdams bebyggelse”.

Bygget av stadsradhusen är ett av flera bostadsbyggen i Nynäshamns kommun de närmaste åren. I centrala Nynäshamn byggs bland annat 88 hyreslägenheter i Nickstadalen och 400-600 lägenheter planeras i området Telegrafen/Vaktberget.

Segersäng får ett helt nytt bostadsområde med drygt 200 hus och i Ösmo planeras bygge av cirka 500 bostäder i centrum och cirka 600 bostäder i området Källberga strax utanför centrum.

– Vi vill ha ett brett utbud av bostäder som passar i livets olika skeden. De här radhusen är vackra och ?nyskapande och blir ett väldigt fint tillskott i Nynäshamn, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Planen är att kommunfullmäktige fattar beslut om stadsradhusen på sammanträdet i september.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige