Image
Visionsbild.
Visionsbild. Bild: PP Pension

PP Pension hyr ut till Vetenskapsrådet på Kungsholmen

Uthyrning Statliga Vetenskapsrådet, som sedan 2008 suttit i AFA Fastigheters Klarabergshuset vid Centralstationen, lämnar cirka 4500 kvm för att flytta in i cirka 3000 kvadratmeter i PP Pensions utvecklingsprojekt Munklägret på Kungsholmen.
Publicerad den 23 Juni 2021
Visionsbild. Bild: PP Pension
Visionsbild.

Sedan drygt ett år genomför PP Pension en förädling av fastigheten Munklägret 24, med adress Hantverkargatan 11, vid Stockholms Centralstation. Fastigheten som initialt byggdes för en hyresgäst anpassas nu för att välkomna flera hyresgäster.

Sedan tidigare är Ekobrottsmyndigheten hyresgäst som hyr cirka 3000 kvadratmeter liksom konsultbolaget Niras som hyr cirka 1300 kvadratmeter.

Munklägret som moderniseras i sin helhet erbjuder en flexibel och yteffektiv planlösning som är dimensionerad för 10 kvadratmeter per person och arbetsplats. Fastigheten främjar med sitt urbana och samtidigt natursköna läge hyresgästerna att använda sig av kollektivtrafik, cykel eller att promenera till arbetet.

Vetenskapsrådet flyttar in i de nya lokalerna våren 2022 då projektet planeras vara färdigställt.

– Nu kvarstår en mindre yta om cirka 430 kvm att hyra ut av fastighetens närmare 8000 kvadratmeter, säger Cecilia Thomasson Blomquist, PP Pension.

JLL varit PP Pensions rådgivare i samband med uthyrningen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att jobba med bandet Kiss och deras avatarturnè. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige