Image

Postterminal med ny struktur byggs i Västerås

Bygg/Arkitektur I samarbete med Postnord skapar fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö en ny distributionshubb i Västerås, en helt ny struktur som ersättning för fem befintliga lokaler. Den nya anläggningen är helt anpassad för att möta den snabbväxande näthandelns krav på rationell hantering av gods och paket.
Publicerad den 17 Augusti 2016

I dagarna inleddes bygget av landets modernaste anläggning för paketsortering, strategiskt belägen i Örebro och med totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Med ny distributionshubb i Västerås stärker Postnord sin position ytterligare i Mälardalsregionen.

Den starka tillväxten inom näthandel är bakgrunden till samarbetet mellan fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö och Postnord-koncernen. I Västerås svarar Bockasjö för bygget av den nya anläggningen som därefter hyrs av Postnord på ett långsiktigt hyresavtal.

Den nya anläggningen i Västerås kommer att stå klar vid årsskiftet 2017-2018.

– Vi är stolta och glada över att fördjupa samarbetet med Postnord, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö-koncernen.

– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga logistikbranschen. Den nya anläggningen i Västerås blir ett viktigt nav i vår verksamhet, säger Anders Holm, vd på Postnord.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige