Image

Postnord miljardsäljer i Köpenhamn

Transaktioner Postnord säljer fastigheten i centrala Köpenhamn där företagets danska huvudkontor och en brevterminal är beläget till pensionsbolaget Danica Pension för 1 152 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2015

Avtalet kommer att träda ikraft den 30 juni 2015. Postnord kommer därefter att hyra relevant yta för kontors- och terminalverksamhet till och med år 2018, men gradvis flytta till lokaler mer anpassade för framtida verksamhet.

- Vi är mycket nöjda med att ha skrivit avtal med Danica Pension som har visionen att utveckla fastigheten och skapa en ny stadsdel. För Postnord kommer försäljningen att öka koncernens kapitaleffektivitet och därmed skapa mer flexibilitet för de snabba marknadsförändringar som sker. Vi intensifierar nu arbetet med att hitta väl anpassade lokaler för vår verksamhet, säger Håkan Ericsson, vd och koncernchef på Postnord.

Catella corporate finance har varit rådgivare till Postnord i affären.

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY