Image
Bild: Nordier

Postnord köper logistikfastigheter i Norrköping

Transaktioner Postnord har köpt Green Cargo Logistics med tillhörande fastighetsbestånd. Köpeskillingen för fastigheterna uppgår till närmare 700 miljoner kronor
Publicerad den 27 Mars 2012
En av fastigheterna som ingick i affären där danska Postnord har köpt Green Cargo Logistics. Bild: Nordier. Bild: Nordier
En av fastigheterna som ingick i affären där danska Postnord har köpt Green Cargo Logistics. Bild: Nordier.

Green Cargo Logistics är Sveriges näst största företag inom tredjepartslogistik med en samlad lageryta på 260 000 kvadratmeter i moderna anläggningar i Stockholm, Norrköping, Göteborg, Helsingborg och Köpenhamn. I den aktuella affären handlar det om fyra fastigheter i Norrköping om totalt cirka 122 000 kvadratmeter. Köpeskillingen är hemlig men Fastighetssverige uppskattar den till nästan 700 miljoner kronor. Nordier var säljarens rådgivare i affären.
- Green Cargo Logistics är en mycket välskött och lönsam verksamhet som helt stämmer med våra strategiska ambitioner inom logistikområdet. Verksamheten kommer att utgöra en bra grund för vår fortsatta utveckling inom tredjepartslogistiken, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för Postnord.

Förvärvet är villkorat av konkurrensmyndigheternas godkännande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY