Image
Postnord bygger nytt i Ljungby.
Postnord bygger nytt i Ljungby. Bild: Konceptbild: Infrahubs

Postnord bygger 20 000 kvadratmeter lager i Ljungby

Bygg/Arkitektur Postnord kommer att bygga ett nytt lager för tredjepartslogistik i Ljungby. Lagret kommer bli drygt 20 000 kvadratmeter och tas i drift sommaren 2022.
Publicerad den 27 Maj 2021

De senaste åren har Postnords verksamhet för tredjepartslogistik expanderat kraftigt. Tre nya lager med en sammanlagd lageryta på cirka 166 000 kvadratmeter har byggts eller håller på att byggas:
• Helsingborg – 30 000 kvadratmeter
• Göteborg – 46 000 kvadratmeter
• Norrköping – 90 000 kvadratmeter

Nu har turen kommit till Småland och Ljungby. Ur ett nordiskt logistikperspektiv ligger Ljungby bra placerat. Närheten till E4:an skapar bra möjligheter för effektiva logistiklösningar med korta ledtider för leveranser till hela Norden. Ljungby ligger nära de tre huvudstadsregionerna Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

– Vi upplever en stor efterfrågan på våra tjänster inom tredjepartslogistik i regionen, vilket är väldigt roligt. Våra befintliga lagerytor i Ljungby är i stort sett fullbelagda, och därför har vi tagit beslutet att bygga ett nytt lager som vi helt kan anpassa efter vår verksamhet, säger Sylvia Sundell, regionchef Småland, Postnord TPL.

Efter utbyggnaden kommer Postnord TPL att förfoga över cirka 50 000 kvadratmeter lageryta i Ljungby. Det nya lagret kommer att uppföras i anslutning till befintligt lager vid Bergvägen.

– Vilket eller vilka kunduppdrag som kommer att hamna i det nya lagret och hur många nya arbetstillfällen det ger kommer vi att återkomma till, säger Sylvia Sundell.

Bygget kommer att påbörjas så snart som möjligt och inflyttning är planerad att ske sommaren 2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige