Image

Poseidon bygger hyresrätter i Örgryte

Bostäder Poseidon inleder arbete för ytterligare 155 hyresrätter i den nya stadsdelen Örgryte Torp.
Publicerad den 2 September 2016
Husen ska vara färdigbyggda årsskiftet 2018/2019. Bild: Poseidon
Husen ska vara färdigbyggda årsskiftet 2018/2019.

Just nu pågår schaktningen för Poseidons ytterligare tre av totalt fem hus i Örgryte Torp. Arbetet ska pågå månaden ut och under senhösten påbörjas betongarbeten för att börja bygga husen.

– Det är väldigt roligt att få vara med att bygga en helt ny stadsdel i blandad bebyggelse med såväl hyresrätter som bostadsrätter och radhus i eget ägande. Dessutom i ett område som är så attraktivt, centralt, men ändå mitt i naturen, säger Göran Leander, chef för affärsutveckling på Poseidon.

Arkitekturen i den nya stadsdelen är samordnad med de andra byggherrarna HSB, Bonava och Skanska.

– Det som skiljer vår nya fastighet från grannarna är sedumtaken, en miljöåtgärd för att minska dagvattenflödet ner i stadens vattensystem. Men det ger också huset ett fint utseende, speciellt för grannarna, säger Thomas Svensson, projektchef på Poseidon.

Husen ska vara färdigbyggda årsskiftet 2018/2019 med en beräknad inflyttning strax därefter. Utöver denna fastighet uppför Bostads AB Poseidon en fastighet med två huskroppar i nordvästra hörnet av Örgryte Torp, med beräknad inflyttning sommaren 2017. Totalt bygger Poseidon 219 lägenheter i området.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige