Image
Logistikföretaget Ntex väljer att etablera sitt huvudkontor i Arendal på Hisingen.
Logistikföretaget Ntex väljer att etablera sitt huvudkontor i Arendal på Hisingen. Bild: Platzer

Platzer stärker samarbete i trippeluthyrning

Uthyrning Nu är det officiellt. Platzer kan nu meddela att det är logistikaktören NTEX som är hyresgäst i två av de tidigare kommunicerade logistikaffärerna på Hisingen i Göteborg. Logistikföretaget väljer dessutom att etablera sitt huvudkontor om 2 900 kvadratmeter i Arendal. Uthyrningarna omfattar drygt 31 000 kvadratmeter kontors- och logistikytor. För NTEX innebär satsningen att man stärker sin position på såväl den internationella som den svenska marknaden.
Publicerad den 2 Februari 2023

Samarbetet mellan logistikföretaget NTEX och Platzer stärks i en trippelaffär. Uthyrningarna är på drygt 31 000 kvadratmeter LOA fördelat på 2 900 kvadratmeter kontor och en 7 000 kvadratmeter terminalbyggnad i Arendal samt en logistikbyggnad om 21 500 kvadratmeter på fastigheten Syrhåla 3:1 i Torslanda. Samtliga avtal är på tio år och logistikbyggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Renoveringen av kontoret och byggnationen av logistikfastigheterna är i full gång och tillträde planeras till våren och hösten 2023. Logistikaffärerna har tidigare kommunicerats av Platzer som en icke namngiven hyresgäst och alla affärerna har tagits upp i Platzers kvartalsrapportering.

För NTEX innebär uthyrningarna att de nu kan erbjuda sina kunder ett attraktivt helhetserbjudande av lager- och crossdockverksamhet i direkt anslutning till Göteborgs Hamn, mitt i navet för skandinavisk logistik och transportutveckling. Nyetableringarna är en del i bolagets expansiva framtidssatsning och stärker NTEX position på den svenska marknaden.

– Vi har en stark utveckling av vår affär och gör därför ytterligare investeringar i vår infrastruktur som våra kunder kommer ha stor nytta av. Förutom i Göteborg så expanderar vi även i nya fastigheter i Helsingborg, Stockholm och Malmö, säger Thomas Ström CEO på NTEX.

– Vi är stolta över att kunna leverera en helhetslösning till ett sådant framåtlutat företag som NTEX. Deras trippeletablering av en större logistikanläggning vid lederna i Torslanda samt terminalverksamhet i direkt anslutning till hamnen och huvudkontor mitt i Arendals växande kontorskluster visar på spetsen och attraktiviteten i vårt erbjudande, säger Henrik Axelsson, tillförordnad affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Platzers logistikområden på Hisingen är mitt i en omfattande expansion. Totalt utvecklar Platzer nyproducerade logistikytor om cirka 200 000 kvadratmeter LOA i området varav 135 000 sker i JV-bolag tillsammans med Bockasjö.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredje- och fjärdepartslogistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. Idag har de 1000 medarbetare i 12 länder och en omsättning på 4000 miljoner kronor per år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige