Image
Platzer hyr ut 14 500 kvadratmeter i Arendal och Torslanda.
Platzer hyr ut 14 500 kvadratmeter i Arendal och Torslanda. Bild: Nils Andréasson Arkitektkontor AB

Platzer hyr ut stort i Arendal och Torslanda

Uthyrning Platzer har tecknat två avtal om totalt 14 500 kvadratmeter LOA med en tredjepartslogistiker på projektfastigheterna i Arendal och Torslanda. Avtalen innebär att Platzer har hyrt ut 7 500 kvadratmeter LOA logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1 samt 7 000 kvadratmeter LOA terminalyta på fastigheten Arendal 764:720. Båda hyresavtalen är 10-åriga med grön bilaga och planerat tillträde under 2023.
Publicerad den 8 April 2022

Platzer har tecknat avtal med en tredjepartslogistiker om att utveckla 7 500 kvadratmeter LOA logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1. Avtalet är på 10 år med planerat tillträde 1 juni 2023. I logistikområdet Arendal i nära anslutning till Göteborgs Hamn etablerar sig samma tredjepartslogistiker i en nyproducerad terminalbyggnad om 7 000 kvadratmeter LOA. Även detta avtal är på 10 år med planerat tillträde 1 april 2023. Byggnaderna kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Very Good eller Miljöbyggnad Silver.

Uthyrningen går helt i linje med Platzers vision för markområdena i Arendal och Torslanda. Genom att förlägga terminalbyggnaden i Arendal utnyttjas områdets unika läge med absolut närhet till Göteborgs Hamn. Samtidigt skapas hållbara och effektiva logistikytor i Torslanda endast ett fåtal kilometer bort som ger kunden möjlighet att skräddarsy sin affär.
– Vi väldigt glada över denna affär. Här har kunden valt att gå helt i linje med vårt kunderbjudande och ambition om att kunna erbjuda attraktiva terminalbyggnader strategiskt nära Göteborgs Hamn i Arendal, och effektiv logistik på våra projektfastigheter i Torslanda. Vi är helt enkelt rätt positionerade med våra markområden. Något som bekräftas av de resultat vi nu gör i form av flera uthyrningar inom vårt bestånd, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige