Image

Planer för 900 nya bostäder i Port 73 i Haninge

Bygg/Arkitektur Haninge kommun har tagit första steget till en utbyggnad av handelsplatsen Port 73. Det beslutade planprogrammet ger förutsättningar för att bygga ut Port 73 och området väster därom med handel, övrig verksamhet och uppemot 900 bostäder.
Publicerad den 1 September 2014

Atrium Ljungberg äger handelsplatsen Port 73.

– För att fortsätta att utveckla och förbättra Haninge behövs fler bostäder. Därför känns det bra att vi i kommunstyrelsen beslutat om ett planprogram, som gör det möjligt att bygga upp till 900 nya bostäder. Det gör det också möjligt att bygga ihop Port 73 med det framväxande Haninge City, till ett spännande, modernt och sammanhängande stadsstråk, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

– Det här är ett viktigt beslut för Haninges framtida stadsutveckling eftersom det binder samman stadskärnan med vad som från 1970-talet varit externhandel. Planprogrammet möjliggör blandad bebyggelse, bättre service och kommunikationer. Helt i linje med vår vision att skapa en attraktiv stadskärna med fler boende och ett större utbud av butiker och restauranger, säger Peter Olevik Dunder (FP), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige