Image
Linus Nilsson.
Linus Nilsson. Bild: Pictet

Pictet förvärvar nybyggd logistikfastighet i Halmstad

Transaktioner Pictet Alternative Advisors har slutfört förvärvet av en nybyggd logistikfastighet i Halmstad, Sverige. Fastigheten omfattar cirka 18 300 kvadratmeter logistikyta av institutionell kvalitet. Förvärvet genomfördes för Pictets Core Plus-strategi.
Publicerad den 5 December 2023

Fastigheten är fullt uthyrd på ett långt kontrakt till Eleiko Group AB, en världsledande tillverkare av styrkesutrustning. Den förvärvades från ett JV bestående av Eleiko och fasighetsutvecklaren OOF Group. Fastigheten innehar certifiering Miljöbyggnad Silver.
– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat en nybyggd logistikfastighet av yppersta klass och med en stark hyresgäst, för vår Core Plus-strategi. Fastigheten, certifierad som "Miljöbyggnad Silver", ligger väl i linje med våra höga ambitioner inom ESG, säger Linus Nilsson, Head of Nordics på Pictet Alternative Advisors.
– Vi är mycket glada över att ingå detta avtal med Pictet. Affären bidrar till att stödja Eleikos tillväxt och ger oss möjlighet att ytterligare investera och fokusera på vår kärnverksamhet, samtidigt som vi bildar ett starkt partnerskap med en långsiktig och professionell fastighetsinvesterare i Pictet, säger Erik Blomberg, vd för Eleiko.

Eleiko/OOF Group rådgavs av New Property och DLA Piper.

Pictet rådgavs av Kilpatrick, PWC, Sweco, Svalner och Justim, som även kommer att förvalta fastigheten lokalt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige