Image

Petter Stordalen expanderar i Göteborg

Transaktioner Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels fortsätter sin expansion i Göteborg genom att köpa Hotel Mektagonen och Clarion Collection Hotel Odin.
Publicerad den 30 Mars 2017
Petter Stordalen. Bild: Nordic Choice Hotels
Petter Stordalen.

Göteborg är en av Nordic Choice Hotels absolut viktigaste marknader. Siktet är inställt på att kraftigt växa i staden och aktivt bidra med att positionera Göteborg som en av Nordens främsta destinationer. Därför köper Nordic Choice Hotels driftsbolagen som i dag driver hotellen Best Western Plus Hotel Mektagonen och Clarion Collection Hotel Odin i centrala Göteborg. Säljaren är Preservo Holding.

– Våra gäster älskar Göteborg lika mycket som vi gör och därför är jag otroligt glad över att vi idag kunnat säkra ytterligare hotell till stan. Vi ska bli dubbelt så stora i Göteborg och de två nya hotellen är bevis på att vi menar allvar, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Clarion Collection Hotel Odin har sedan tidigare sålt sina hotellrum via Nordic Choice Hotels genom ett franchiseavtal. Med anledning av de ändrade ägarförhållandena kommer Best Western Plus Hotel Mektagonen under 2017 att få nytt namn.

– Det är alltid svårt att skiljas från personal och gäster men det gör det enklare när man vet att det är en seriös och bra ägare som tar över verksamheten. Vi har många trogna stamgäster på hotellen och jag är helt övertygad om att de även framöver kommer att trivas gott på “sina” hotell, säger Niclas Hammarstrand på Preservo Holding.

Ägarskiftet sker den 3 april 2017.

Wistrand har varit rådgivare åt Nordic Choice Hotels.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige