Image
Petra Karlsson Ekström.
Petra Karlsson Ekström. Bild: ÖrebroBostäder

Petra Karlsson Ekström blir ny vd för Örebrobostäder

Bolag Örebrobostäder har gjort klart med ny vd. Petra Karlsson Ekström tillträder vd-tjänsten den 19 augusti 2024 och efterträder då Ulf Rohlén som går i pension efter att varit koncernens vd i 15 år.
Publicerad den 30 Januari 2024

Petra Karlsson Ekström är i dag vd på Fastighets AB Förvaltaren, det allmännytta bostadsbolaget i Sundbyberg, där hon arbetat sedan 2016. Parallellt med det uppdraget var Petra Karlsson Ekström under ett par år även vd för koncernbolaget Sundbybergs stadshus AB. Dessförinnan var hon fastighets- och utvecklingschef hos Telge Hovsjö AB, det allmännyttiga bostadsbolaget i Södertälje, samt under en tid även tillförordnad vd.
– Vi tror att Petra blir en stark drivkraft framåt i arbetet att tillsammans med andra fortsätta utveckla ett attraktivt Örebro där människor trivs, vill bo och verka. För det fokuserade arbetet framåt kring en balanserad ekonomi, nöjda hyresgäster och medarbetare är vi övertygade om att Petra är helt rätt person för uppdraget, säger Mats Sjöström, styrelseordförande för Örebrobostäder.

Petra Karlsson Ekström har även jobbat som projektledare, lokalstrateg och ekonomichef. I grunden har hon en civilekonomexamen med inriktning affärsekonomi och en rad ledarskapsutbildningar.
– Jag har följt ÖrebroBostäder på håll som branschkollega och är så glad, hedrad och tacksam att få överta vd-rollen i det här fina och välskötta bolaget. Nu ser jag fram emot att få lära känna alla medarbetare och staden och fortsätta utvecklingen med ÖrebroBostäders hållbara arbete för att skapa ett än mer attraktivt Örebro, säger Petra Karlsson Ekström.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige