Image
Pernilla Bonde lämnar HSB för Svenska skidförbundet.
Pernilla Bonde lämnar HSB för Svenska skidförbundet. Bild: HSB

Pernilla Bonde lämnar vd-rollen på HSB Riksförbund efter 14 år

Bolag Pernilla Bonde har arbetat 20 år på HSB Riksförbund, varav 14 år som vd. Nu lämnar hon HSB för att börja som generalsekreterare på Svenska skidförbundet. Pernilla Bonde avslutar tjänsten på HSB den 31 augusti.
Publicerad den 10 Maj 2023

När Pernilla Bonde anställdes på HSB Riksförbundet var det en förhållandevis liten organisation med 87 miljoner i omsättning och 23 anställda. Under Pernilla Bondes ledning har riksförbundet vuxit till ett moderbolag över tre nationella bolag som omsätter 1,3 miljarder och har 160 anställda.
– Pernilla Bondes betydelse för HSB:s utveckling de senaste åren är enorm. Hennes engagemang och energi har varit avgörande för den utveckling som skett inom HSB. Pernilla Bonde har dessutom varit en mycket omtyckt ledare och jag är övertygad om att Svenska skidförbundet kommer att ha stor glädje av henne som ny generalsekreterare, säger Johan Nyhus, förbundsordförande HSB.
– Att lämna HSB har verkligen inte varit något lätt beslut för mig. Vid sidan av familjen och intresset för idrott, har HSB varit det viktigaste och finaste som finns. Det jag särskilt tar med mig är den stora digitaliseringsresa som jag haft förmånen att vara en del av. En satsning som varit helt avgörande för HSBs framtid. Hela 14 år som vd är en ansenlig tid och när möjligheten dök upp på Svenska skidförbundet kändes det som nästa naturliga steg, säger Pernilla Bonde, vd för HSB Riksförbund.

Pernilla Bonde avslutar anställningen som vd på HSB Riksförbund den 31/8. Arbetet med att rekrytera en ersättare pågår.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige