Image

Pembroke hyr ut stort till Swedbank

Uthyrning Swedbank flyttar delar av sin verksamhet, med 800 medarbetare, tillbaka till centrala Stockholm, med inflyttning 2017. Det är dock en tillfällig lösning – ett par år senare flyttar man igen.
Publicerad den 16 Februari 2016

Det spekulerades tidigare om att delar av Swedbank skulle flytta tillbaka till sina gamla lokaler i AMF:s utvecklingsprojekt Urban Escape, men Spotify hann före där.

Nu har Swedbank tecknat kontrakt med Pembroke på Sveavägen 14.

Inflyttning är planerad till första kvartalet 2017 och innebär att den planerade flytten av medarbetare från Essingen till huvudkontoret i Sundbyberg tar ett steg framåt.

Avtalet följer bankens beslut om att flytta medarbetare inom IT-verksamheten som idag arbetar på Stora Essingen till kontoret i Sundbyberg när det nuvarande hyresavtalet löper ut.

För att skapa plats på huvudkontoret och kunna flytta IT närmare affärsverksamheten kommer större delen av Stora företag & Institutioner (LC&I) att flytta till nya lokaler i centrala Stockholm.

Göran Bronner, Swedbanks finans- och ekonomichef, kommenterar:
- I den pågående digitala omvandlingen spelar IT en viktig roll. Under de kommande åren kommer det strategiska samarbetet mellan IT och resten av organisationen att vara avgörande för den fortsatta utvecklingen av banken.

- Många av LC&Is kunder finns i city tillsammans med andra aktörer på marknaden och det finns därför stora affärsmässiga fördelar med att flytta verksamheten.

- Vi är glada över att ha träffat avtalet med Pembroke och ser fram emot ett långsiktigt och givande samarbete.

LC&I har idag cirka 900 medarbetare vid huvudkontoret i Sundbyberg varav omkring 800 kommer att flytta till Sveavägen 14.

Lokalerna på Sveavägen 14 är temporära i väntan på att LC&I 2020/2021 kan flytta in i Pembrokes senaste utvecklingsprojekt Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan / Regeringsgatan, Stockholm.

- Det är inte optimalt att flytta två gånger, men efter att ha gått igenom alternativen har vi kommit fram till att detta är den bästa vägen framåt. Vi måste hitta sätt att skapa ytor på huvudkontoret för IT för att underlätta samarbetet med resten av banken, något som vi ser är en nyckel till att stärka kundnöjdhet de närmaste åren, säger Göran Bronner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige