Image
Gamlestads smedja.
Gamlestads smedja. Bild: Peab

Peab tecknar hyreskontrakt med global jätte inom logistikautomation

Uthyrning Nu är den tredje hyresgästen för Peab Fastighetsutvecklings kontorshus Gamlestads Smedja i Göteborg klar. I januari 2025 flyttar logistikautomationsföretaget Swisslog sitt nordiska huvudkontor till nya lokaler.
Publicerad den 29 Januari 2024

– Vi är glada över att Swisslog väljer att flytta sitt nordiska huvudkontor till Gamlestads Smedja. Det är ett spännande bolag som nu blir en del av utvecklingen av den nya Gamlestaden. Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtidsbehov, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling.

Swisslog är ett globalt företag med rötter och huvudkontor i Schweiz. Swisslog jobbar med logistikautomation och omvandlar med hjälp av innovativ robotteknik deras kunders lager och distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet. Lösningarna inkluderar bland annat konsulttjänster, konceptstudier och projektimplementering.
– Med Gamlestads Smedja har vi hittat ett kontor som matchar vår identitet och som tillåter oss att förbättra vårt arbetssätt. Området bjuder på utmärkta kommunikationer vilket vi ser är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Vårt nya kontor ger oss också utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa, säger Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Swisslog flyttar in i sina nya lokaler i januari 2025 och intar hela plan sju på cirka 1 600 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige