Image

Peab bygger nya vårdlokaler i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya vård- och mottagningslokaler inom sjukhusområdet i Malmö. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till cirka 338 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Februari 2015

Båda byggnaderna uppförs med permanent bygglov och kommer att fungera som ersättningslokaler under tiden som sjukhusområdet i Malmö byggs om och till. Uppdraget omfattar By 95 om cirka 9 000 kvadratemter och By 96 om 6 000 kvadratmeter.

- Detta är ett viktigt projekt för vården i Malmö och vi ser fram emot att få vara med och bidra till förutsättningarna för modernisering av sjukhusområdet i Malmö, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Projektet är en totalentreprenad. Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart i slutet av 2016. Bygget kommer att ske på två platser utmed Jan Waldenströms gata: på parkeringsplatsen intill Neurologiska kliniken (JW gata 19) och intill Bröstmottagningen (JW gata 22), där man för att ge plats först måste riva två administrationsbyggnader på Jan Waldenströms gata 24, 30, 32 och 34.

De kommande åtta åren investerar Region Skåne drygt sex miljarder kronor i utveckling och modernisering av sjukhusområdet i Malmö.

- Målet är bättre vård och arbetsmiljö, och ett sjukhus som är väl rustat att möta framtidens krav, säger Marie Rodling Wahlström, chef för Strategisk fastighetsutveckling på Region Skåne som ansvarar för utvecklingsprojektet på Malmö sjukhusområde.

- Ombyggnationen kommer att ge oss nya, moderna sjukhuslokaler. Det är ett viktigt arbete och en bra investeringar för framtiden, säger Joakim Sandell (S), ordförande i sjukvårdsnämnd SUS.

- Detta är en av Sveriges största investeringar när det gäller vårdbyggnader. Vi tar nu ett viktigt steg mot framtidens sjukvård. Vi hoppas att patienter precis som vårdanställda kommer ha lika stor nytta av de nya lokalerna när allt är klart, säger Anders Åkesson (MP), regionråd och 1:a vice ordförande i Region Skånes hälso-och sjukvårdsnämnd.

Senare i år påbörjas tillbyggnad av kulvertsystemet. 2017 påbörjas uppförandet av en ny vårdbyggnad på 65 000 kvadratmeter, liksom en ny servicecentral som ska hantera sjukhusområdets tvätt, avfall och rörpost. Utvecklingsarbetet på sjukhusområdet kommer att pågå samtidigt som den ordinarie verksamheten.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige