Image
Peab bygger åt Backahill.
Peab bygger åt Backahill. Bild: Möller Arkitekter

Peab bygger i Ängelholm och Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 65 hyreslägenheter i Ängelholms centrum. Beställare är Backahill Bostäder AB och kontraktssumman uppgår till 144 miljoner kronor. Parallellt med detta har Peab fått i uppdrag att bygga 337 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna. Beställare är Willhem och kontraktssumman uppgår till 336 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2020

Fastigheten är belägen i Ängelholms centrum i kvarteret Fågelsången 3, mellan Rönne å och Storgatan. Tre nya huskroppar i fem till sex plan kommer att uppföras längs kanterna på det befintliga parkeringsdäcket. Ovanpå parkeringsdäcket lägger man ett bjälklag och skapar en gemensam gårdsmiljö för de boende. Projektet uppförs enligt Miljöbyggnad Silver och förses med solpaneler som komplement.
– Vi har tidigare genomfört flera projekt tillsammans med Backahill som är en viktig kund till Peab. Vi ser fram emot att bygga hyresbostäder till kommuninvånarna i Ängelholm och på så sätt bidra till att utbudet av bostäder ökar. Det är också härligt att kunna nyttja en plats med ett gammalt parkeringshus för att förädla staden, det är ett bra närproducerat samhällsbygge med miljön i fokus, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i januari 2021. Inflyttning är beräknad till januari 2023. Projektet orderanmäls i andra kvartalet 2020.

Kvarteret Valsverket i Eskilstuna omfattar nyproduktion av 337 hyreslägenheter om ett till tre rum och kök. I fastigheten kommer det också att finnas lokaler på bottenplan samt gemensamma gårdsytor. Den totala ytan blir cirka 23 000 kvm. Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver, vilket ger ett hållbarhetstänk genom hela projektet och därmed bra byggnader för både hyresgästerna och vår miljö.

Projektet byggs i centrala Eskilstuna med promenadavstånd till högskolans nybyggda lokaler invid Eskilstunaån, centralstationen, fina parkområden och centrumkärnans gågata.
– Vi bygger sedan tidigare bostäder i närheten, och det känns väldigt bra att fortsätta bidra till samhällsbygget på ett hållbart sätt när vi nu ytterligare utökar antalet bostäder i centrala Eskilstuna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under våren 2020 och beräknas vara klart i sin helhet under 2023. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige