Image
Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad.
Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad. Bild: Okidoki Arkitekter

Peab bygger hyresrätter i helt nytt bostadsområde utanför Halmstad

Bostäder Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad. Beställare är HFAB och projektet kommer, precis som hela den nya stadsdelen, att hålla en hög hållbarhetsprofil.
Publicerad den 19 December 2020

Strax utanför Halmstad, nära Tylösand, växer det nya bostadsområdet Ranagård fram. Här planeras för bostäder, äldreboende, förskolor och skola. Peab har nu fått i uppdrag av det kommunala fastighetsbolaget HFAB att bygga 70 hyresrätter fördelat på 58 bostäder i tre flerbostadshus samt 12 radhus. Projektet kommer att hålla en hög hållbarhetsprofil med fokus på energiförbrukning och minimering av klimatpåverkan.
– De senaste åren har vi byggt mycket bostäder i Halmstad och det känns väldigt roligt att få ta oss an ytterligare ett projekt tillsammans med HFAB. HFAB:s hållbarhetsambitioner för projektet ligger helt i linje med vårt miljöarbete och organisationen står väl rustad att genomföra projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab.

Peab är en av Sveriges största bostadsbyggare men arbetar lokalt för att ta till vara lokala resurser och kompetenser. I Halmstad finns en stor organisation där både tjänstemän och hantverkare är vana att arbeta med bostadsproduktion.
– Vår ambition är att Ranagård blir ett bostadsområde för livets många skeden och med hållbar livsstil i fokus. Vi ser framemot att tillsammans med totalentreprenören Peab göra ritningarna till verklighet och skapa hem för fler invånare i Halmstad, säger HFAB:s projektledare Sandra Lindén.

Preliminär inflyttning är beräknad till februari 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige