Image
Peab bygger åt Aranäs i Kungsbacka.
Peab bygger åt Aranäs i Kungsbacka. Bild: Istock

Peab bygger bostäder i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 84 bostäder i centrala Kungsbacka. Beställare är Aranäs fastigheter och kontraktssumman uppgår till 182 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Oktober 2022
Andreas D´Arienzo. Andreas D´Arienzo.

I kvarteret Finken på Tingberget, mitt i centrala Kungsbacka, har Peab fått uppdraget att bygga tre punkthus. Totalt ska 84 bostäder byggas med underliggande garage i två plan längs Kungsgatan.

– Det känns spännande att få vara med och utveckla Kungsbacka innerstad och vi är stolta över att få förtroendet. Vi ser fram emot samarbetet och att få bidra med våra kunskaper till att skapa ett Kungsbacka för alla, säger Andreas D’Arienzo, biträdande regionchef på Peab.

– Otroligt roligt att vårt långsiktiga arbete för en utveckling av Tingberget nu blir verklighet och det känns väldigt roligt att förverkliga våra idéer i samarbete med en stark aktör som Peab, säger Pär Karlsson, chef för fastighetsutveckling och projekt på Aranäs.

Uppdraget för Aranäs är en utförandeentreprenad med omgående byggstart och inflyttning är beräknad till våren 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige