Image

Peab Bostad lanserar Partille Port

Bostäder Peab Bostad lanserar Partille Port – en ny stadsdel i anslutning till Partille Arena. Fram till 2021 kommer Peab Bostad att utveckla cirka 800 lägenheter i området.
Publicerad den 11 Februari 2016
Pehr-Olof Olofsson med den nya logotypen för Partille Port Bild: Johan Dahlquist
Pehr-Olof Olofsson med den nya logotypen för Partille Port

– Den som bosätter sig i Partille Port får nära till allt. Från kultur och sport till handel och natur. Och kanske det viktigaste av allt, bara 15 minuter till centrala Göteborg med en väl utbyggd kollektivtrafik, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad i Göteborg.

Sammanlagt är det fyra bostadskvarter som kommer att byggas och först ut är drygt 200 lägenheter. Redan efter sommaren påbörjas försäljningen och beräknad inflyttning sker under andra kvartalet 2018.

– Vi är övertygade om att kommande bostadsrättsköpare uppskattar närheten till handelsplatsen Allum. Att Partille Arena ingår i stadsdelen, närheten till Kulturum samt gångavstånd till vård, omsorg och utbildning är andra delar som gör området attraktivt. Här får du "hela livet runt hörnet", säger Pehr-Olof Olofsson.

Med uppförandet av Partille Port utvecklas kommunens centrala delar.

– Vi ser ett delvis nytt Partille centrum växa fram nu. Jag hoppas att människor utanför Partille kommer upptäcka att förstaden har massor att erbjuda. Vi utvecklar dels Kulturum och bostäder i gamla Partillebohallen, dels påbörjat en ny stadspark intill Säveån. Till hösten ska Arenatorget stå färdigt och blir då den centrala samlings- och mötesplatsen mellan Partille Arena och Partille Port, säger Jörgen Hermansson, samhällsbyggnadschef på Partille kommun.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige