Image

Partille arena får pris

Bygg/Arkitektur Partille arena har av nättidningen Sport & Affärer utsetts till Årets idrottsarena.
Publicerad den 19 December 2016
Partille arena. Bild: Partille kommun
Partille arena.

Tävlingen stod mellan nybyggda arenor i Visby, Uppsala och Partille. Gustaf Berencreutz, chefredaktör på Sport & Affärer, lyfter dock fram Partille arenas blandning av kultur, sport och nöje som den främsta styrkan.

– Juryn tilltalades av att Partille arena är en mötesplats för alla som ger plats både för kultur, nöje och idrott. Vi gillar även att det är en idrottsarena öppen både för bredden och eliten och tjejer och killar i alla åldrar, säger han och fortsätter:

– Arenans placering mitt i Partille med goda kommunikationer till och från Göteborg öppnar även för regionala samarbeten inom vitt skilda områden. Det ger underlag för en långsiktigt hållbar arena med framtiden för sig.

Partille arena drivs helkommunalt som en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen. Kristina Svensson, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Partille kommun, har varit med och planerat arenan.

– Det här är extra roligt för de medarbetare och samarbetspartners som i flera år planerat för att vår arena ska bli en av de främsta vad gäller teknik, design, tillgänglighet och mångsidighet. Jag är så stolt, säger Kristina Svensson.

Motiveringen:
"Med sin flexibla utformning ska den välkomna alla, inte bara större sport- och musikevenemang utan även sammanhang med mindre föreningar och organisationer. Arenan som blir ett lyft för Sävehof och Partille som evenemangskommun, arbetar medvetet för mångfald. Arenan är lätt att nå för besökarna oavsett om man färdas med tåg, buss eller bil. Med kollektivtrafik nås arenan på 15 minuter från Göteborgs Central.”

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY