Image
Slottsjordssskolan Skepparen som kommer att byggas i centrala Halmstad
Slottsjordssskolan Skepparen som kommer att byggas i centrala Halmstad Bild: Parmaco

Parmaco bygger ny skola i centrala Halmstad

Bygg/Arkitektur Nu är det bestämt att en ny skola som får namnet Slottsjordssskolan Skepparen kommer att byggas i centrala Halmstad. Det blir Parmaco som designar och bygger skolan och den kommer att användas fram tills att de planerade permanenta skolorna kommer på plats, vilket beräknas ske 2028.
Publicerad den 3 April 2023

– Denna nya lågstadieskola kommer att täcka behoven av skolplatser under tiden de planerade permanenta skolorna byggs. Skolan kommer även tjäna som avlastningsplats medan renoveringar görs på kommunens olika skolor. Det känns väldigt bra att det är en skolbyggnad med permanent standard fastän den är tidsbegränsad, säger David Markunger, projektledare på Halmstads Kommun.

Nya Slottsjordsskolan Skepparen blir 4 689 kvadratmeter stor och kommer att rymma cirka 400 elever plus personal. Utrymmet blir fördelade på två våningsplan. Det kommer att bli 18 klassrum och 22 grupprum, en verkstad/ateljé, ett bibliotek, ett stort tillagningskök med matsal samt ett rörelserum där barnen har gymnastik.

– För oss på Parmaco är det väldigt viktigt att vara lyhörda för kommunens och verksamhetens förutsättningar och ambitioner. Med Slottsjordsskolan Skepparen har vi haft ett jättebra samarbete där vi bland annat gjort om disponeringen eftersom verksamheten bland annat ville ha lite andra lösningar i köket, matsalen och kring entréerna än i vårt ursprungliga förslag, säger Eric Sjöö, regionchef på Parmaco.

Halmstads kommuns hyresavtal med Parmaco för Slottsjordssskolan Skepparen sträcker sig över fyra år, med möjlighet till förlängning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige