Image
Bild: Markus Esselmark

Parakey tar plats i Gårda Vesta

Teknik Under hösten 2021 färdigställs Göteborgs första WELL-certifierade kontorsfastighet, Platzer Fastigheters Gårda Vesta som med sina två huskroppar med 25 respektive 14 våningar kommer bli en del av Göteborgs skyline. I huvudentré, hisshall, på garageport samt in till hyresgäster installeras mobil access från Parakey.
Publicerad den 24 Juni 2021

Platzer har varit kund till Parakey sedan 2018 och använder mobil access i flertalet av sina fastigheter. Nu får ytterligare 1000 personer möjlighet att använda mobilen som nyckel när Parakey installeras i Gårda Vesta som omfattar 26 600 kvm kontor med fokus på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Fastigheten certifieras också enligt byggstandarden WELL Building vars fokus ligger på hälsa och välbefinnande.

– I en fastighet där fokus ligger på att man ska trivas och känna välbefinnande var det naturligt att välja en modern, effektiv och digital accesslösning, en digital infrastruktur som blir en del av ett större ekosystem i framtidens fastighet och förvaltning, säger Fredrik Koch, Teknisk förvaltare på Platzer.

– Gårda Vesta blir den första WELL-certifierade fastigheten vars dörrar digitaliseras med Parakey. Som Göteborgsbolag är vi såklart otroligt stolta och glada över att Platzer implementerar vår lösning i ett av stadens nya landmärken, säger Peter Wegdell, Head of Sales på Parakey.

Bland hyresgästerna i Gårda Vesta finns Rejlers, Skatteverket, Aros Kapital, Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY