Image
Liia Nõu, vd för Pandox.
Liia Nõu, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox ingår avtal om försäljning av Montreal-hotell

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av InterContinental Montreal i Kanada. Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett totalt transaktionsvärde om cirka 80 MCAD, motsvarande cirka 660 miljoner kronor. Frånträde planeras ske i det första kvartalet 2023.
Publicerad den 23 September 2022
Annons
Image

– Vi är nöjda över att ha tecknat avtal om avyttring av InterContinental Montreal som vi ägt sedan 2007 och utvecklat i etapper sedan dess. Tidpunkten är rätt, försäljningspriset är attraktivt och köparen har stark lokal förankring i Montreal. Vi visar med försäljningen att Pandox modell för värdeskapande fungerar väl på alla våra marknader. Avyttringen realiserar värden och frigör kapital till fortsatt expansion på våra huvudmarknader, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 80 MCAD, motsvarande cirka 660 miljoner kronor. InterContinental Montreal har 357 rum och drivs under ett managementavtal. Hotellet, som redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet, hade under 2019 en omsättning om cirka 30 MCAD och ett driftnetto om cirka 5 MCAD.

Transaktionen sker via en inkråmsaffär och beräknas slutföras i det första kvartalet 2023 efter sedvanlig granskningsprocess, enligt kanadensisk praxis, där köparen erlägger en deposition som förverkas om transaktionen inte slutförs. Köparen är en väletablerad fastighetsinvesterare och utvecklare med verksamhet i östra Kanada.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige