Image

Överklagan försenar Citytunneln

JURIDIK Citytunnelns upphandling för järnvägstekniska installationer i projektets tunneldel har överklagats. Överklagan innebär att kontraktet som skrevs den 31 mars med Banverket Produktion tillsvidare är ogiltigt. Därmed blir sannolikt projektet försenat.
Publicerad den 16 April 2008

Det är Banverket Produktions konkurrent Balfour Beatty Rail AB som överklagat kontraktet för entreprenaden E308. Kontraktet omfattar järnvägstekniska installationer för sträckan från station Hyllie, genom tunnlarna och fram till och med den nya underjordiska stationen Malmö C Nedre. Balfour Beatty menar att upphandlingen som Banverket Produktion vann inte gick rätt till.

Citytunneln ska nu ge ett svar på överklagan till länsrätten i Dalarna som handlägger överklagan. Länsrättens prövning brukar normalt ta sex till åtta veckor. I väntan på länsrättens beslut är kontraktet mellan Citytunneln och Banverket Produktion inhiberat, det vill säga att det tillsvidare är ogiltigt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige